• Musical

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar is dé theaterbeleving van 2024. 

Een verhaal voor en ván onze tijd, dat je gegarandeerd aan het denken zet. In een nieuwe, epische versie van de internationaal gerenommeerde regisseur Ivo van Hove en met een sterrencast van onder andere Jeangu Macrooy (Jesus), Lucas Hamming (Judas), Edwin Jonker (Pilate), Alex Klaasen en Paul de Leeuw (King Herod), Magtel de Laat (Mary Magdalene) en de beste talenten uit binnen- en buitenland. De onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber vormen – samen met een live orkest - de basis voor dit volledig in het Engels gezongen theaterspektakel. 

Het verhaal

Het verhaal is al eeuwenlang leidend in een groot deel van de wereld en lijkt juist nu enorm actueel. Jesus Christ Superstar gaat over een groep mensen die de wereld wil veranderen. En hoe dat eindigt in de grootste beweging ooit. Een voorstelling over aanbidding en verraad. Verheerlijking en laster. Macht en opstand. Maar vooral: een verhaal van hoop. De meer dan 20 nummers van het originele album uit 1970 vormen het fundament van deze iconische voorstelling.

Wo 13 t/m vr 15 nov speelt Alex Klaasen de rol van King Herod. 
Za 16 en zo 17 nov speelt Paul de Leeuw de rol van King Herod.

Super Seats

Word onderdeel van Jesus Christ Superstar door Super Seats te boeken! Je krijgt dan speciale zitplekken op het podium in plaats van in de zaal, waardoor je nóg meer wordt meegezogen in de beleving. Meer informatie.

Engelstalig

Deze voorstelling is volledig in het Engels en er is geen boventiteling aanwezig.

Triggers

Jesus Christ Superstar bevat discriminatie, suggestie van fysiek geweld, fysiek geweld/ mishandeling, flitsende lichteffecten, scènes met film – theaterbloed en confronterende inhoud.

Vanaf leeftijd

De adviesleeftijd die gehanteerd wordt voor Jesus Christ Superstar is 12 jaar en ouder. Tijdens de voorstelling worden er scenes gespeeld die als schokkend kunnen worden ervaren.

Prijzen

Rang 1

vanaf € 66,50

Rang 2

vanaf € 64,-

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Credits

Regie Ivo van Hove
Cast Jeangu Macrooy, Freek Bartels, Magtel de Laat, Edwin Jonker, Alex Klaasen e.a.
Producent  Albert Verlinde Producties B.V., Senf Theater B.V. en Jaco Kaasschieter 

Media

De ‘Jesus Christ Superstar’ van Ivo van Hove is eigentijds en zal geen toeschouwer onberoerd laten.
de Volkskrant
Vijf sterren voor Jesus Christ Superstar: Jeangu Macrooy overtuigt ook als acteur en is fenomenale Jezus.
Algemeen Dagblad
Macrooy is de gedroomde Jezus.
Trouw
Nooit gedacht voor Jesus Christ Superstar een staande ovatie te geven? Na het zien van deze voorstelling is het moeilijk om dat niet te doen!
de Telegraaf

Bezoekers van Jesus Christ Superstar gaan ook naar