• Musical

Malle Babbe

de Rob de Nijs musical

ZIJN HITS. ZIJN AFFAIRES. ZIJN GROTE LIEFDE. 

De muziek en rijke carrière van Rob de Nijs komen tot leven in de gloednieuwe musical Malle Babbe. Een project waar Rob en zijn vrouw Jet sinds 2021 bij betrokken zijn, in samenwerking met Joop van den Ende. 

De musical is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Rob’s leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het Circus van zijn Geheugen. Vergezeld door bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe herbeleven ze hoogte- en dieptepunten uit zijn rijke en spraakmakende carrière. 

Zijn affaires. Zijn grote liefde. 

En hoe zat het al die jaren nou echt met Rob’s liefdesleven en de honderden affaires? Jet wil de onderste steen boven hebben. Dit levert herkenbare, breekbare maar ook humoristische momenten op. Een sterrencast brengt het verhaal en alle grote hits tot leven in een prachtige setting met live orkest.    

Ga mee op deze fantasierijke reis en laat Rob je nog een keer terugvoeren naar de kroegen met blond schuimend bier waarin hij afrekent met de heren van fatsoen. 

Wie speelt Rob de Nijs? 

Na een grondig auditieproces zijn er nog twee personen in de running voor de felbegeerde titelrol. Zij worden de komende maanden intensief begeleid middels workshops, lezingen en coachingsessies. Met als doel om niet zozeer een dubbelganger te vinden maar een acteur die de vereiste combinatie van zang- en acteertalent heeft om de unieke persoonlijkheid en klank van Rob de Nijs recht te kunnen doen. In september wordt de knoop doorgehakt en zal bekend zijn wie Rob gaat vertolken in de musical Malle Babbe. 

Prijzen

Rang 1

€ 55,-

Rang 2

€ 50,-

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Ik vind het een eer om samen met Rob, Jet en het creatieve team een musical te mogen maken over iemand die muzikaal zoveel heeft betekend. Ik kijk erg uit naar deze bijzondere samenwerking.
Joop van den Ende, Creative Producer bij MediaLane Theater
Wij zijn ongelofelijk trots en blij dat MediaLane Theater deze musical gaat produceren met een team onder leiding van Joop van den Ende, schrijver Dick van den Heuvel en Maurice Wijnen. Hun kwaliteitsreputatie past zo bij wat Rob zijn hele muzikale leven nagestreefd heeft. Wij kijken er enorm naar uit, zowel voor Rob zijn fans als voor de musicalliefhebber.
Jet de Nijs

Cast & Creatives

Creative producer: Joop van den Ende 
Creative director: Maurice Wijnen 
Scriptschrijver: Dick van den Heuvel 
Regie: Carline Brouwer 
Muzikale supervisie & arrangementen: Jeroen Sleyfer 
Choreografie: Eline Vroon 
Fotograaf artwork: Claude Vanheye Fotografie

De rest van het team bestaat uit Joris van Veldhoven (decorontwerp), Arjen Klerkx (projecties), Cocky van Huijkelom (kostuumontwerp), Bart van den Heuvel (lichtontwerp), Maarten Houdijk (geluidsontwerp), Michel van Oostveen (pruiken) en Robin van den Heuvel (ondersteuning / research). 

Bezoekers van Malle Babbe gaan ook naar