• Show

Soweto Gospel Choir

HOPE

Afrika’s bekendste gospelkoor komt terug naar Nederland! Dit gloednieuwe concert van het drievoudig Grammy-winnende Soweto Gospel Choir is een ode aan de Zuid-Afrikaanse Vrijheidsbeweging en de Amerikaanse Burgerrechtenbeweging. Uitgedost in uitbundig kleurrijke kostuums zingt het 16-stemmig koor in HOPE de prachtige Zuid-Afrikaanse vrijheidssongs die hun regenboognatie inspireerden. Daarnaast brengen ze spetterende vertolkingen van de muziek van de Civil Rights Movement, waaronder nummers van legendarische artiesten als Billie Holiday, James Brown, Otis Redding, Curtis Mayfield en Aretha Franklin. Een onvergetelijke avond met hoopgevende muziek en betoverende harmonieën. Stilzitten is geen optie. 

Over het koor

Afkomstig uit Soweto, een stad buiten Johannesburg en de thuisbasis van Nelson Mandela en de democratische beweging van Zuid-Afrika, blijft Soweto Gospel Choir het publiek over de hele wereld inspireren met hun krachtige mix van Afrikaanse gospel, vrijheidssongs en internationale klassiekers. 

Deze waanzinnige artiesten, bestaande uit een line-up van enkele van de beste vocalisten uit Zuid-Afrika hebben eerder het toneel gedeeld en samengewerkt met de grootste namen in de hedendaagse muziek, waaronder Aretha Franklin, Stevie Wonder, Beyoncé, U2, Diana Ross, Peter Gabriel, Chris Martin, John Legend, Pharell Williams, Jimmy Cliff, Ben Harper, Angelique Kidjo, Robert Plant, Celine Dion, Red Hot Chili Peppers, Hugh Masekela en Josh Groban. 

Soweto Gospel Choir werd in 2003 opgericht aan het einde van het apartheidstijdperk en tijdens de inspirerende terugkeer van Zuid-Afrika naar de democratie. Deelgenomen te hebben aan meerdere belangrijke historische gebeurtenissen in het nieuwe democratische Zuid-Afrika, is het Soweto Gospel Choir trots op dat het bij vele gelegenheden heeft opgetreden voor de Vader van hun Natie, voormalig president Nelson Mandela, en helaas ook op zijn begrafenis in Zuid-Afrika en de daaropvolgende herdenkingsdienst in Westminster Abbey in Londen. Ze werden daarna ook uitgenodigd om op te treden tijdens de uitvaartdienst van Winnie Mandela. De beschermheer van het koor is mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, aartsbisschop Desmond Tutu, en zij zijn er trots op om op te treden als ambassadeurs voor de Nelson Mandela Foundation. 

Prijzen

Rang 1

€ 38,50

Rang 2

€ 36,-

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Maak je bezoek compleet

Highlights

  • Drievoudig Grammy Award winnaars, daarbovenop 2019 “Best World Music Album” voor Freedom 
  • Opgetreden met de grootste namen in de muziek, zoals U2, Stevie Wonder, Celine Dion, Red Hot Chili Peppers en Josh Groban 
  • Meer dan 17 miljoen views op YouTube 
  • Brengt plezier en geluk naar internationaal publiek voor meer dan twee decennia 

Engels

Out of the darkness comes a new dawn! This all-new concert by 3-time Grammy®-winning Soweto Gospel Choir commemorates South Africa’s Freedom Movement and the Civil Rights Movement in the United States. Bringing joy to all, HOPE opens with a rousing program of South African freedom songs that inspired their Rainbow Nation. Then the choir’s uplifting performance moves to the United States with beautiful renditions of the music of the Civil Rights Movement, including works by legendary artists Billie Holiday, James Brown, Otis Redding, Curtis Mayfield and the one-and-only, Aretha Franklin. Get ready, HOPE is a concert that will live forever in your hearts! 

Hope is een speciale show voor ons koor. Dit zijn de liedjes waarmee we zijn opgegroeid; die ons inspireerden en die ons blijven inspireren. Hope laat de kracht van zang en performance zien en hoe ze echte verandering kunnen inspireren en begeleiden.
Shimmy Jiyane (koorleider Soweto Gospel Choir)

Bezoekers van Soweto Gospel Choir gaan ook naar