• Toneel

Golden Palace

Engelenburcht - een ode aan zorgzaamheid

Golden Palace maakt al ruim twintig jaar prachtige fysieke voorstellingen over de absurde tragiek van het leven. Hetgeen bij mensen borrelt in de onderbuik en sluimert in het zoogdierbrein is daarbij een onuitputtelijke bron van inspiratie. “Vlijmscherp, humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog”, zag de Volkskrant.

In ‘Engelenburcht’ brengt Golden Palace een ode aan zorgzaamheid. In een verlaten sanatorium hoog in de bergen bekommert een mysterieuze verpleegster zich om elke verdwaalde ziel die aan de deur klopt. Zieken, gewonden en mensen die simpelweg hun hart willen luchten: ze worden met open armen ontvangen. Als de toestroom van mensen die zorg nodig hebben plotseling aanzwelt, dreigt zelfs de verpleegster te bezwijken. Maar dan gebeurt er een wonder. 

De tournee van ‘Engelenburcht’ was in 2022 een groot succes: “Een krachtig eerbetoon aan de zorg.” - Theaterkrant

Prijzen

Rang 1

€ 24,50

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Een krachtig eerbetoon aan de zorg. (…) Het is alsof je even in een compleet ander universum stapt. Dat is bijzonder in deze tijden van relativisme en realisme in het theater.
Theaterkrant
Met het evenwichtige toneelbeeld en de regie van Ingrid Kuijpers levert het filmische beelden op waarbinnen de alledaagse handelingen van de zorg iets poëtisch krijgen.
Parool