• Musical

Je, Anne

Mark Vijn Theaterproducties

Het tijdloze verhaal uit de dagboeken van Anne Frank keert terug in een heel bijzondere versie. De liedjes en dagboekfragmenten (en soms een combinatie van beide) vormen een rode draad door de vertelling van de complete onderduikperiode. Het verhaal blijft hierbij volledig trouw aan de feiten zodat het de ware Anne Frank laat zien. 
 
Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je, Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd met integere en veelal aangrijpende liedjes van Michael Cohen. De regie is in handen van de Vlaamse regisseur Frank Van Laecke. 

Inleiding

Er is een gratis inleiding voor aanvang. Aanmelden verplicht in verband met maximaal aantal deelnemers

TIP

Bezoek voor aanvang de tentoonstelling over de periode voor en na Het Achterhuis. 

1942 - 1944

Op 6 juli 1942 doken Otto en Edith Frank samen met hun dochters Margot (16) en Anne (13) onder in de opslagruimtes achter het kantoorpand van Otto’s bedrijf aan de Prinsengracht 263. Het echtpaar Van Pels (door Anne in haar dagboeken ‘Van Daan’ genoemd) en hun zoon Peter voegden zich al snel bij hen, later gevolgd door tandarts Fritz Pfeffer (Albert Dussel). De acht onderduikers verbleven op hun schuilplek – door Anne omgedoopt tot ‘het Achterhuis’ – tot hun ontdekking op 4 augustus 1944. 

De voorstelling ‘Je, Anne’ vertelt wat zich afspeelde in Het Achterhuis gedurende deze twee jaren: de vele moeilijke momenten, de spanning en onzekerheden, maar ook de onderlinge warmte en momentjes van hoop. 

Centraal staan het persoonlijke verhaal van Anne en de dagboeken waarin ze dit neerschreef. Ze geven een intiem kijkje in de gevoelens, ontwikkelingen en (on)zekerheden van het jonge meisje dat ondanks alles altijd optimistisch wist te blijven. De verhalen in haar dagboeken ondertekende ze steevast met ‘Je, Anne’. 

Cast & Crew

Cast: Chris Tates (Otto Frank), Silvana Rocha (Anne), Marleen van der Loo (Edith Frank), Floor Brüggenwirth (Margot), Wim van den Driessche (Hermann van Pels), Mariska van Kolck (Auguste van Pels), Sem Konijn (Peter van Pels), Jasper Kerkhof (Fritz Pfeffer).
Tekst: Enid Futterman / Frank van Laecke 
Regisseur: Frank van Laecke 
Muziek: Michael Cohen

Prijzen

Rang 1

€ 35,-

Rang 2

€ 32,50

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Media