• Cabaret

Joost Oomen & Kruidkoek

Liefde in tijden van hopjesvla

De jongste bekende dichter van Nederland brengt met het avontuurlijke jazzkwartet een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz. 

Wat krijg je als je Frank Zappa en Remco Campert in de blender stopt? Talking Heads en Jules Deelder? Miles Davis en Simon Vinkenoog? Precies: Joost Oomen en Kruidkoek. 

Hun doel: het publiek volledig onderdompelen in vrolijkheid, absurdisme en tja… liefde? Want ook in deze vreemde tijden wordt nog wel eens iemand verliefd, maar hoe zeg je dat oprecht? Hoe omzeil je het harpje en het sonnet? Hoe geef je uitdrukking aan de vla in je borstkas, die plotseling in brand is gevlogen? 

‘Liefde in tijden van hopjesvla’ is een dappere poging om liefdesliedjes én -poëzie te ontdoen van druipende clichématigheid. 

De pers over Joost Oomens vorige voorstelling ‘Alle dichters hebben gouden helikopters’:

Scènes
“Zijn voorstelling barst van het enthousiasme; de liefde voor poëzie spat er van af.”

Algemeen Dagblad  ★★★★ 
“Oomen strooit voortdurend met fraaie beelden. Soms zijn ze geestig, soms vertederend, soms iets daar tussenin.” 

Prijzen

Rang 1

€ 24,50

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Over de artiesten

Kruidkoek bestaat uit vier hypergetalenteerde jazzmusici die het zat waren binnen de lijntjes te kleuren. Al tien jaar brengen ze hun eigenwijze muziek van Caïro tot Middelburg, van de Parade tot het bloemencorso in Tiel. 

Joost Oomen is de bekendste jonge dichter van Nederland. Eerder was hij in Castellum te zien met Alle dichters hebben gouden helikopters naar het theater, een voorstelling waarin hij de minister-president poëzie uitlegt. 

Liefde in tijden van hopjesvla is een productie van Explore the North. 

Bezoekers van Joost Oomen & Kruidkoek gaan ook naar