• Dans

Isabelle Beernaert

La Dame En Noir

Isabelle Beernaert weet met haar voorstellingen keer op keer de harten van het publiek te raken. Ook ‘La Dame En Noir’ is weer zo’n mystiek en krachtig totaalspektakel voor jong en oud. 

Dans, zang, gesproken woord, decor, muziek en visuals smelten samen tot een bijna betoverende ervaring. Op Noord-Afrikaanse, Hebreeuwse, Arabische en Iberische muziek nemen Beernaert en haar performers je mee op een reis langs alle windrichtingen en culturen. 

De choreografe realiseerde zich onlangs dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij verschijnt. Zonder het te beseffen was deze ‘donkere moeder’ altijd al aanwezig. Voor Beernaert is zwart de kleur van rust en stilte, de duisternis die nodig is om een zaadje te laten ontkiemen. 

Voordat de lente begint, is het winter. 

Zwart is zwanger van licht.

Isabelle Beernaert is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elk mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld.

Drumcomposities van Taiko meester Bart Gits vormen de muzikale rode draad, maar natuurlijk staat Isabelle Beernaert zoals gewoonlijk voor muzikale diversiteit. Stukken vanuit alle windrichtingen en culturen van o.a. Estas Tonne, Hans Zimmer, Byron Metcalf, en Sona Jobarteh zorgen ervoor dat de muzikale reis net zo intens en cultureel divers zal zijn als de dans.

Prijzen

Rang 1

€ 36,-

Rang 2

€ 33,50

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Cast & Creatives

Met : Isabelle Beernaert The Company

Producent : Daniel Philippe Borst iov Dancers On Stage Belgie ism Stichting Dancers On Stage Nederland

Lichtontwerp : Mike Den Ottolander & Isabelle Beernaert