• Dans

ICK Dans Amsterdam - Emio Greco & Pieter C. Scholten

WE, the EYES

  • Zonder pauze
  • Inclusief (pauze)drankje
  • Borrelplank mogelijk
  • Verwachte eindtijd 21:35
  • Fonds Alphenzaal
  • Tickets vanaf € 20,-

Op het geluid van rock, bodysound, elektronische, experimentele en klassieke muziek breken tien performers door naar een nieuwe wereld. 

Wie zijn wij? Hoe leven wij na instortende zekerheden?
In WE, the EYES zijn de overlevenden na een vernietigende brand op zoek naar het ware leven, naar de verbinding met hun instincten, intuïtie en met elkaar. Op het geluid van rock, bodysound, elektronische, experimentele en klassieke muziek breken tien performers door naar een nieuwe wereld, aangevuurd door zang en ritmes van de percussie. De lichamen zijn massa en individu, schuld en onschuld. Ze slaan op de trom, schreeuwen het uit, gooien met modder, stoken het vuur op en dansen de zielen uit hun lijf. Kortom, de speelplaats als krachtenveld om te leren kijken, te zien en niet te zien.

In deze nieuwe voorstelling van choreografen duo Emio Greco en Pieter C. Scholten wordt een micro-maatschappij uitgebeeld, die op een bepaald moment uit het niets ontstaat en lichamen in het hier en nu samenbrengt. Hoe kunnen we nu medemens zijn? Welke vormen van empathie zijn mogelijk? Wat gaan we met elkaar ontdekken als wij “WE” zijn. Waaruit bestaat dan onze identiteit? WE, the EYES wil perspectieven ter discussie stellen in een maatschappij in crisis en claimt verandering. 
 
ICK is ervan overtuigd dat we de komende tijd ingrijpende veranderingen gaan doormaken. Maar we zijn nu nog blind voor de diepere dimensie daarvan. Dat remt ons. De WE-projecten geven een podium aan de reis, die we samen als mensheid ondernemen. 

Prijzen

Rang 1

€ 25,-

Rang 2

€ 22,50

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Maak je bezoek compleet

Een belangrijke levensopdracht vervat in fraai totaaltheater.
de Volkskrant
De bezoeker wacht een intense ervaring: de voorstelling is als een hoogmis vol zang en rituelen.
Theaterkrant
De expliciete keuzes zijn juist door verbloemen overtuigend omdat de sterke performers zich vol energie en convictie in dit (her)scheppingsverhaal storten.
Theaterkrant
Pink Oculus preekt in haar vaak plechtige zang, maar wat een prachtige stem.
Theaterkrant

Bezoekers van ICK Dans Amsterdam - Emio Greco & Pieter C. Scholten gaan ook naar