• Jeugd en familie

Het Laagland

Help, Helikopterouders!

  • Zonder pauze
  • Inclusief (pauze)drankje
  • Borrelplank mogelijk
  • Verwachte eindtijd 15:35
  • Kleine Zaal
  • Tickets vanaf € 14,50

Hilarisch herkenbaar theater over de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap – vanuit het perspectief van de héle familie. 

Heb jij van die ouders die niets aan het toeval overlaten? Die als helikopters boven je hangen, klaar om elk mogelijk gevaar goedbedoeld uit de weg te ruimen? Of word jij juist met twee verschillende sokken naar school gestuurd? En controleert niemand of je huiswerk af is?

Opvoeders heb je in alle soorten en maten. De grote overeenkomst: ze willen hun kinderen gelukkig zien. Maar…hoe doe je dat nou eigenlijk goed? Zelf zijn ze natuurlijk ook kind geweest, dus ze weten toch best wat wel of niet fijn is aan opgevoed worden? 

Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn én de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt samen met jou in volle vaart door de wereld van opvoeden en opgevoed worden. Laat je meevoeren door een wervelwind vol humor, verwarrende dilemma’s en pittige discussies. Een actuele familievoorstelling – voor alle kinderen, Pizzapapa’s, Loedermoeders en Dolfijnouders van 8 tot 108 jaar. 

Artistiek directeur van Het Laagland, Inez Derksen: “Tijdens de tournee van 'Met Zonder Ballen' ontdekte ik dat iedereen de onvermijdelijke tragiek van goedbedoeld ouderschap ervaart. Mijn openhartigheid over mijn worsteling als moeder zorgde voor veel herkenning en opluchting, zowel bij ouders als bij kinderen.” 

Prijzen

Rang 1

€ 17,-

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Maak je bezoek compleet

Cast & creatives

Regie & concept: Inez Derksen
Spel & tekstbijdragen: Kiki van Aubel, Evrim Akyigit, Aafke Buringh, Anton de Bies & Gürkan Küçüksentürk
Regieassistentie: Anne van der Vegt
Tekst: Sanne Schuhmacher
Vormgeving: Thierry Wilders
Kostuumontwerp: Sanne Puijk
Dramaturgie: Annelies van Wieringen

Bezoekers van Het Laagland gaan ook naar