Vrienden van Castellum

De Vrienden van Castellum: een bijzonder ondernemers- en sponsornetwerk 

Sinds 2005 is Castellum een inspirerende ontmoetingsplaats. Niet alleen voor de meer dan 150.000 bezoekers die er per jaar film- en theatervoorstellingen bezoeken, maar ook voor bedrijven, overheid en instellingen uit de regio. 

De Vrienden van Castellum hebben cultuur als gemeenschappelijke deler. Zij dragen Castellum een warm hart toe en willen kunst en cultuur in en om Alphen aan den Rijn ondersteunen. Deze groep vormt daarmee een platform voor business-to-business contacten tussen de leden onderling. Het netwerk van grote en kleine Alphense en regionale bedrijven biedt een fijne combinatie tussen persoonlijke ontmoetingen en zakelijke kansen in een culturele setting. Deze businessclub groeit en wordt gewaardeerd om de inspirerende manier van netwerken en relatiebeheer en zet zich in om de aansluiting tussen cultuur en bedrijfsleven te verbeteren. De Vrienden komen een aantal keren per jaar samen bij speciale exclusieve Vriendenavonden, zowel in het theater als één keer in de bioscoop. 

Meer informatie

Meer informatie of direct aanmelden als lid of sponsor is mogelijk via mail.

Secretariaat Vrienden
Jolanda Donkersloot
vrienden@castellum.nl
M 06 - 44 93 81 97

Secretariaat Castellum
Janet Visser
info@castellum.nl
0172 – 429 202


Sluit je aan bij De Vrienden van Castellum! 

Vriend worden kan vanaf € 800,- per jaar. Hiervan wordt € 300,- ingezet om de Vriendenactiviteiten mogelijk te maken. Daarnaast is sponsoring van minimaal € 500,- een vast onderdeel van het Vrienden-lidmaatschap. Een hoger bedrag sponsoren kan natuurlijk ook, waarbij er de mogelijkheid is om tegenprestaties op maat af te spreken. 

Wat krijgt een Vriend hiervoor terug? 

  • 3x2 kaarten voor speciale Vrienden-voorstellingen. 
  • Aan het begin van het seizoen een verrassende, besloten ‘theatrale’ Vriendenavond. 
  • Een exclusieve Vrienden-previewavond. Hier krijgen de Vrienden als allereerste het programma voor het nieuwe theaterseizoen te zien. Vanzelfsprekend krijgen zij ook voorrang bij het bestellen van kaarten. 
  • Een Vrienden-avond in de bioscoop met een korte Algemene Ledenvergadering, gevolgd door een mooie of bijzondere film. 
  • Vermelding op de sponsorborden in Castellum; deze worden 1x per theaterseizoen geactualiseerd (in augustus/september, vóór aanvang van het nieuwe seizoen). 
  • Vermelding in de (jaarlijkse) brochure en op de website van Castellum. 
  • Maatwerk, afhankelijk van het sponsorbedrag en wensen van de sponsor. 
  • De mogelijkheid om op een prettige manier te netwerken tijdens een avond uit. 

Wat gebeurt er met het sponsorgeld? 

Het sponsorbedrag van minimaal € 500,- (excl. btw, per jaar) wordt gebruikt voor verbetering van theater en bioscoop voor publiek. Dit kan zijn voor het bekostigen van speciale projecten, inrichting en/of speciale technische outillage. Zo maakten de Vrienden de afgelopen jaren de meeluisterapparatuur voor slechthorenden mogelijk en het verbeterde geluid in de bioscoop. Ook kon Castellum – mede dankzij de sponsorgelden van de Vrienden – een mooie concertvleugel aanschaffen.  

Het sponsorbedrag is een welkome aanvulling op de subsidie door de gemeente Alphen aan den Rijn. Hiermee kan Castellum meer mensen in Alphen en omgeving laten genieten van cultuur in dit fantastische theater. 

Hoofdsponsor

Fonds Alphen en omstreken

Vrienden (per 1-9-2024)