Toegankelijkheid

Mindervalide 

Castellum is rolstoeltoegankelijk. Alle publieksruimtes zijn per lift bereikbaar en aangepaste sanitaire voorzieningen zijn aanwezig. De theater- en filmzalen beschikken over rolstoelplaatsen. 

Wil je een rolstoelplaats bestellen? Stuur dan een e-mail naar kaartverkoop@castellum.nl o.v.v. ROLSTOEL + voorstelling en voorstellingsdatum. 

Ben je slecht ter been? Geef dit aan bij je reservering. We hebben één rolstoel beschikbaar die je kunt gebruiken indien je niet in staat bent om naar de zaal te lopen. Je kunt via kaartverkoop@castellum.nl doorgeven dat je hier gebruik van wilt maken. 

Slechthorend 

In de Fonds Alphenzaal en de Kleine zaal kunnen bezoekers met een gehoorbeperking gebruikmaken van een nieuw systeem voor gehoorondersteuning dat mogelijk is gemaakt door de Vrienden van Castellum. Deze voorziening is te verkrijgen bij de gastvrouw naast de kaartverkoop. Hier is ook een testzender geplaatst. Zo kun je vóór je in de zaal plaatsneemt je apparatuur optimaal instellen en daarbij eventueel hulp krijgen van de medewerkers. 

Let op: in de bioscoop is het niet mogelijk om gebruik te maken van de gehoorondersteuning en is ook geen ringleiding aanwezig. 

Slechtziend 

Het is mogelijk bij je reservering aan te geven dat je slechtziend bent. Neem hiervoor contact op met kaartverkoop via 0172 - 429 292 of mail naar kaartverkoop@castellum.nl. Wij proberen dan een stoel te reserveren op één van de rijen dichtbij het podium. 

In de bioscoop kun je gebruikmaken van Earcatch. Via een app krijg je te horen wat er op het scherm gebeurt, zodat je niets van de film hoeft te missen! Je kunt de Earcatch-app zelf downloaden via earcatch.nl

Stoelverhogers 

Speciaal voor de kleine theater- en filmbezoekers heeft Castellum stoelverhogers in bruikleen. Deze vind je bij de ingang van de zaal.

Oorbescherming 

Bij sommige voorstellingen en concerten wordt gebruikgemaakt van geluidsversterking. Hierbij kan het voorkomen dat het geluidsniveau hoger ligt dan de grens waarbij gehoorbeschadiging kan optreden. Omdat het geluidsniveau een artistieke keuze is, ligt deze keuze bij het gezelschap en heeft het theater hier geen invloed op. Bij de gastvrouw/-heer zijn oordopjes verkrijgbaar.