Inleiding bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Inleiding bij Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Voorafgaand aan de voorstelling organiseren we samen met de producent een inleiding. Deze inleiding wordt gegeven door Claire Bender, een van de hoofdrolspelers. 

In deze inleiding wordt ingegaan op de lange opvoeringsgeschiedenis van dit ultieme relatiedrama. Ook wordt aandacht besteed aan waarom dit stuk een klassieker is. Het thema is universeel en hoewel het stuk ook duidelijk de tijdsgeest en moraal van de jaren vijftig van de vorige eeuw ademt, zijn de persoonlijke en maatschappelijke ongenoegens, angsten, frustraties en inzichten in het stuk nog altijd herkenbaar. En tot slot wordt natuurlijk de visie van de regisseur en de acteurs besproken. 

De inleiding begint 45 minuten voor aanvang van de voorstelling en duurt maximaal 30 minuten. 

Aanvang: 19:30 uur
Locatie: Boven foyer

Let op: dit is op de 3e verdieping.

Over Claire Bender
Claire Bender was recentelijk te zien in de romantische dramafilm Only You en in de film Happy Ending op Netflix, Goodbye Stranger. Op het toneel stond ze eerder in Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht, verscheidene voorstellingen van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), waaronder Kinderen van Nora en Ibsen huis en stukken als Westkaai, Platonov en Thuislozen van Theater Utrecht. Verder was ze te zien in series als Rundfunk, Morten, Van der Valk, Klokhuis en Nieuw Zeer. Vanaf maart is ze te zien in de EO-serie De Joodse Raad.