Tula & Juliet

Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder, de slavin

  • Zonder pauze
  • Inclusief (pauze)drankje
  • Verwachte eindtijd 21:30
  • Kleine Zaal
  • Tickets vanaf € 10,-

In Tula & Juliet brengt Izaline Calister het verhaal van haar overgrootmoeder Juliet (1836-1875) tot leven. Zij heeft zowel de slavernij als de afschaffing daarvan meegemaakt. Het verhaal van haar overgrootmoeder verweeft ze met dat van Tula.

Sinds 2010 is Tula, de leider van de grootste slavenopstand, erkend als een nationale held op Curaçao. De opstand vond plaats in 1795 en werd bloedig neergeslagen, waarbij Tula de doodstraf kreeg. Gedurende lange tijd was het herdenken van Tula een taboe. Maar in samenwerking met de NPO werkten Izaline Calister en Thijs Borsten aan een documentaire over het slavernijverleden op Curaçao, waarin ze de geschiedenis van Tula verwerken.

Met Tula & Juliet maakt Calister een persoonlijke en muzikale voorstelling, waarmee ze heden en verleden verbindt. Het stuk viert namelijk niet alleen de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden, maar ook de toekomst. 

Combi-ticket

Er is een combi-ticket verkrijgbaar waarbij je reserveert voor de wandeling inclusief Heri Heri en ticket voor de voorstelling. Dit ticket is beperkt beschikbaar.

Prijzen

Rang 1

€ 10,-

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Cast & Creatives

Zang: Izaline Calister
Gitaar: Ed Verhoeff
Trombone, toetsen: Ilja Reingoud
Percussie: Roël Calister
Regie: Leoni Jansen
Foto: Merlijn Doomernik 

Samenwerking: Participe, Gemeente Alphen aan den Rijn, KHABBAZ, Castellum.