Happy in Holland

ROSE stories

Fantastische voorstelling, een van de mooiste van dit seizoen' - Hein Janssen - Koffietijd  

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de eeuwig glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf vanachter de toonbank? En met haar lieve dochtertje, dat er altijd vrolijk kroepoek stond in te pakken?  
 
In ‘Happy in Holland’ doorbreekt de volwassen dochter Happy het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest? Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Rose Stories i.s.m. Theater Bellevue en Via Rudolphi Producties.

UP!-gesprek geannuleerd.

De gespreksleider is onverwacht verhinderd waardoor het UP!-gesprek voor Happy in Holland niet door kan gaan.

Reacties:  
Charlotte Ha speelt Happy sensitief en soms lekker op de emotie, en vormt daarmee een mooi contrast met de vooral ingetogen vertolking van Mei Ling Wan-Im als haar moeder. - Theaterkrant
 
Happy in Holland, het allereerste theaterstuk vanuit een Chinees- Nederlands perspectief, is voor mij als theaterliefhebber baanbrekend. De voorstelling raakte zo dat ik daags erna nog rillingen heb. - ingezonden brief in NRC

Samen met Rob Jetten bezocht ik de voorstelling Happy in Holand. Wat een ontzettend mooie voorstelling. Vaak geestig, soms wrang en absoluut ontroerend. - Gunay Uslu 

De binnen- en de buitenwereld van dit culinaire fenomeen komen in de toneeltekst van het schrijversduo Sun Li en Tjyying Liu buitengewoon slim samen.
de Volkskrant
Ik had niet gedacht van tevoren dat ik zo geraakt zou worden door een voorstelling die niet in eerste instantie dicht bij mij staat, maar wow wat was ik overrompeld. En ik heb nooit eerder zulke mooie en pure reacties gezien in een publiek als gistermiddag.
Cultuurvlogger, Marco Dreijer
De lunchvoorstelling Happy in Holland vertrekt vanuit dat vastgebakken beeld, die karikatuur, en neemt er de regie over terug.
Parool