Murder on the Orient Express

Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal e.a.

Als er een moord wordt gepleegd aan boord van de Oriënt Express, begint de bloedstollende zoektocht naar de dader. De vraag is: zit jij op het juiste spoor? Houd je verstand erbij, want iedereen kan het gedaan hebben in deze ultieme whodunnit! 

Het verhaal

Op een winteravond stapt de bekende detective Hercule Poirot aan boord van de Oriënt Express. Net na middennacht komt de trein plotseling tot stilstand door een hevige sneeuwstorm. De volgende ochtend is er één passagier dood. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar wie spreekt de waarheid als niets is wat het lijkt? Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, richten de passagiers zich tot detective Poirot. Lukt het hem om de moordenaar te ontmaskeren voor deze weer toeslaat? 

Na het succes van The Mousetrap komt Agatha Christie’s plot twist moordmysterie naar Alphen met een absolute sterrencast, bestaande uit Remko Vrijdag, Frederik Brom, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts en Belle Zimmerman.

Toneelschrijver Ken Ludwig (De drie Musketiers, Crazy for You) bewerkte de klassieke thriller, met de beroemde Hercule Poirot, tot de ultieme ‘whodunnit’. Met een cast van uiteenlopende personages laat hij het publiek tot het einde raden wie de dader is. 

Media

vlot, spannend en heeft een verrassende plottwist.
Musicalweb
Acteur, cabaretier en komiek Remko Vrijdag is de perfecte Poirot en draagt de voorstelling fantastisch.
Theaterparadijs
Deze voorstelling is zoals een voorstelling moet zijn; spannend en boeiend van begin tot eind, met daarbij nog een goede dosis humor, een fenomenaal decor en een goed gecaste cast, waarvan de acteurs goed bij elkaar passen en elkaar feilloos aanvoelen.
ilovetheater
Inleving en zelfspot maken van christie's moordmysterie een smeuïg karakterstuk.
Theaterkrant