• Dans

Het Zwanenmeer

Het Nationale Ballet van Moldavië

Het Zwanenmeer is een onvergetelijke belevenis voor de hele familie dankzij het indrukwekkende ensemble, briljante solisten en hartstochtelijke ensceneringen.

Geliefd om de geweldige choreografie van Marius Petipa en Lev Ivanov, de prachtige decors en natuurlijk de glorieuze muziek van Tsjaikovski. De ruim 120 medewerkers van het Nationale Ballet van Moldavië brengt deze tijdloze klassieker tot leven in deze meeslepende productie met live orkest

Laat je betoveren door de romantiek van Prins Siegfrieds liefde voor de Zwanenkoningin Odette en het drama van hun strijd tegen de kwaadaardige tovenaar Rothbart. Ervaar de prachtige aanblik van ballerina's in witte tutu's die eenstemmig bewegen: een van de meest iconische beelden van ballet. 

Het Zwanenmeer is een onvergetelijke belevenis voor de hele familie dankzij het indrukwekkende ensemble, briljante solisten en hartstochtelijke ensceneringen. Schitterende dans en muziek die je voor even de dagelijkse realiteit doen vergeten.

Prijzen

Rang 1

€ 52,50

Rang 2

€ 50,-

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Maak je bezoek compleet

Creatives

Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjaikovski

Libretto: Vladimir Berghicev, Vasile Gheltser
Klassieke basis choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov

Choreografie: Konstantin Sergheev (Huischoreograaf en directeur van het Mariinsky Theater, Sint Petersburg)
Decorontwerper: Veaceslav Ocunev

Kostuumontwerper: Irina Press

Artistiek leider van de balletgroep: Anastasia Homitcaia

Plus..... ca. 120 medewerkers inclusief orkest van het Moldavische Staatstheater voor Opera en Ballet!

Het verhaal

Prinses Odette is betoverd door Rothbart in een zwaan. Als het nacht wordt, verandert de prachtige zwaan in een hele mooie vrouw. Ook andere zwanen worden hele mooie vrouwen die dansen in het maanlicht. Als prins Siegfried dit ziet, is hij meteen verliefd op Odette. De betovering kan worden verbroken als iemand verliefd wordt.

Als Rothbart, de tovenaar, ziet dat Prins Siegfried en Prinses Odette verliefd worden, spreekt hij snel weer een toverspreuk uit waardoor ze elkaar niet meer kunnen aanraken... Siegfried roept nog snel dat Odette naar het paleis moet komen voor een feest. De volgende dag gaat Odette naar het paleis maar ziet dan dat Odilex, de dochter van de tovenaar, er bijna precies zo uit ziet als zij en dat de prins haar al gevraagd heeft met hem te trouwen. Ze vlucht weg. Als Siegfried erachter komt dat hij bedrogen is gaat hij op zoek naar Odette en samen verzinnen ze een list om de betovering te verbreken.