Boni de Musical

Een held strijdt voor vrijheid

Een op waarheid gebaseerd, spectaculair en meeslepend verhaal over de moedige en heldhaftige strijd tegen de slavernij in de 18e eeuw eigentijds-muzikaal op het podium gebracht.  

Boni de musical vertelt het spectaculaire, meeslepende levensverhaal van Boni - één van de meest tot de verbeelding sprekende Surinaamse verzetshelden - en zijn strijd tegen slavernij en ongelijke behandeling. Een musical over een wonde in de tijd, liefde, verzet en broederschap die ons ook kracht en trots schenkt. 

Een grote groep dansers, zangers, acteurs en muzikanten wervelt ons terug naar de 18e eeuw. Het publiek wordt vanaf de 1e minuut visueel en auditief meegevoerd naar Suriname, waar diep in het oerwoud Fort Bukú werd gebouwd om een veilige haven te bieden aan vluchtelingen. Hier vormt de mystieke natuur het decor voor een spannend en emotioneel avontuur dat ons allemaal aangaat...

Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden!

LET OP: t/m 27 jaar €25,00 i.p.v. € 43,50

Over Boni

Diep verscholen in de jungle weet Boni zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Samen met zijn medestanders Jolicoeur en Baron vormt dit trio een heftige bedreiging voor de kolonisten. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

Boni de musical is een op waarheid gebaseerd spectaculair en meeslepend verhaal, eigentijds-muzikaal op het podium gebracht. Laten we samen de geschiedenis induiken en met trots verspreiden.

Gratis UP!-gesprek voor aanvang

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er in de serre van het Theatercafé een UP! gesprek plaats rondom het thema 'Helden'. 

UP! gesprekken zijn het initiatief van Castellum, Participe en Ouderenplatform UP! Nederland voor ouderen over onderwerpen die ertoe doen als je ouder wordt, zoals familie, vriendschap, toekomst, spijt of afscheid. Deelname is gratis. 

Tijdstip: 18.45 uur tot 20.00 uur
Locatie: Castellum

Reserveren: in bestelproces. 
Al kaarten voor de voorstelling? Aanmelden voor deelname aan gesprek via rode knop hieronder.

Musical over Surinaamse vrijheidsstrijder Boni doet denken aan megahit ‘Hamilton’
Parool
Boni de Musical presenteert de rekening in een luchtig en ruimtelijk, fantasievol belicht decor (met de liedjes op een muziekband) als een getuigenis.
Dagblad van het Noorden
So So Lobi voor Boni de musical
Musicalsites
Gloedvol en krachtig spel worden in de speelse regie van Stanley Burleson afgewisseld met vrolijke kwinkslagen.
de Volkskrant
De musical straalt optimisme uit dat hard nodig is voor ieders toekomst
Brabant Cultureel
Musical in Nederland over marron verzetsstrijder Boni ontroert
Dagblad Suriname

Cast & creatives

Urvin Monte (Boni)
Jeannine La Rose (Boni’s moeder)
Juan Wells (De Friderici)
Juneoer Mers (Gouverneur en Bambi, dubbelrol).
Susan Malaika Bailey (Ma Cato)
Leo-Alexander Hewitt (Baron)
Melissa Kanza (Afiba)
Xavier Molijn (Jolicoeur) 
plus ensemble.

Regie: Stanley Burleson
Script: Lars Boom

Stichting Doewet in coproductie met Twenty8 Productions, Het Zuidelijk Toneel, Vereniging Ons Suriname en George Visser Productions.