• Dans

Conny Janssen Danst

ZIEL

De dansers van Conny Janssen Danst staan op het toneel als mensen van vlees en bloed. Breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd. 

Het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst presenteert de nieuwe voorstelling ZIEL, waarin het verlangen om voluit te leven leidend is. Met livemuziek en een ijzersterke, avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. 

In het nieuwste werk van Conny Janssen staan we midden in het leven, met alle onzekerheden en tegenstellingen die daarbij horen. Op zoek naar vrijheid, lichtheid en onverwachte ontmoetingen. Wat houdt ons tegen het leven te omarmen en de restricties die we onszelf en elkaar opleggen te doorbreken? Zijn we bereid risico's te nemen? Kunnen we ons ook comfortabel voelen als het leven zich niet naar onze voornemens en wensen plooit?

‘In haar voorstellingen herkennen we onszelf en de wil om contact te maken. Haar dans brengt werelden bij elkaar.’ – Burgemeester Ahmed Aboutaleb 

ZIEL is een ode aan het leven, met al zijn ups en downs, zijn verrassingen en teleurstellingen. Van verstilde momenten tot uitbundige vieringen, van pijnlijke confrontaties tot hoopvolle verwachtingen. In ZIEL wordt uiting gegeven aan de drang vrij en onbezonnen te zijn, de luiken open te gooien en in het diepe te duiken, zonder angst of schroom. 

Tip: bezoek inleiding  | € 6,50
Voorafgaand aan de voorstelling organiseren we een interview met Conny Janssen. De inleiding is in de balkonfoyer op de 3e etage. Kaarten zijn direct mee te boeken bij tickets voor de voorstelling. Al kaarten gekocht? Reseer dan je kaartje voor de inleiding via kaartverkoop: 0172 - 42 92 92. 

Prijzen

Rang 1

€ 25,-

Rang 2

€ 22,50

De prijzen zijn inclusief (pauze)drankje.

Artistiek team

CHOREOGRAFIE Conny Janssen
DANSERS Adi Amit, Pedro Correia (stage), Pedro Ricardo Henry, Maud Huizing, Sara Mistrorigo (stage), Gaspar Ribeiro (stage), Mariko Shimoda, Yashasvi Shrotriya, Remy Tilburg, Carmine Vigliotti
MUZIEK Alessandro Cortini, Jóhann Jóhannson, Iggy Pop, Pan Sonic, Maartje Teussink e.a.
TONEELBEELD Thomas Rupert
VIDEO-ONTWERP Davide Bellotta, Thomas Rupert
VIDEO REALISATIE Davide Bellotta
LICHTONTWERP Remko van Wely
KOSTUUMONTWERP Babette van den Berg
DRAMATURGIE Judith Wendel
REPETITOR Yanaika Holle, Erik Spruijt 

Prijs van Verdienste voor Conny Janssen

Onlangs mocht Conny de Prijs van Verdienste in ontvangst nemen, een oeuvreprijs waarmee het Dansersfonds ’79 haar eert voor de belangrijke betekenis die zij heeft voor de dans in Nederland. In aanwezigheid van Prinses Beatrix en uit handen van balletcoryfee Alexandra Radius tijdens het 25e Nederlandse Balletgala in een uitverkocht Delamar.