Jelger De Goochelaar En Het Tranendal

Tijden en tickets
  • familiefilm

Er is geen pauze

Jelger de goochelaar is fenomeen in het Westland. Zijn laatste vrolijke familiefilm is nu tijdelijk te zien bij Castellum!

In het snoepwinkeltje van Belderplons wordt sinds kort toverballen verkocht. Deze vallen bij veel kinderen in de smaak, maar diezelfde nacht zijn ze spoorloos verdwenen. Jelger de Goochelaar vermoedt dat het iets met die toverballen te maken heeft en gaat op onderzoek uit. In café Belderproost heeft de kroegbaas het zwaar te stellen met zijn dochter Lotte. Ze gedraagt zich vreemd en lijkt een geheim mee te dragen waar niemand iets van afweet. Jelger laat ondertussen de toverballen onderzoeken door de heks Ellendia. Zij komt erachter dat de snoepjes door een boze tovenaar zijn gemaakt die in het Tranendal woont; een naargeestige plek die onvindbaar is. Merel, een vriendin van Jelger, biedt haar hulp aan bij het vinden van het Tranendal, maar loopt daarbij zelf een groot risico. Hoe kan Jelger haar beschermen en hoe krijgt hij die tovenaar te pakken? Waar zijn alle kinderen gebleven en welk duister geheim verbergt Lotte?

Jelger de Goochelaar is ontstaan vanuit een heimwee naar de Nederlandstalige jeugdprogramma’s uit de jaren ‘70 en ‘80 waarin het verhaal en de bezieling prevaleerde boven (of hand in hand ging met) special effects. Waar hedendaagse kinderfilms vaak bol staan van prikkels die elkaar in sneltreinvaart opvolgen, hebben de Jelger de Goochelaar films een afwisselend tempo waarin plaats is voor zowel rust als snelheid en waar een sterk verhaal en authenticiteit de basis vormt van de magie. 

Tijden en tickets

zaterdag 22 juni

zondag 23 juni

woensdag 26 juni

zaterdag 29 juni

zondag 30 juni

woensdag 3 juli